Houd grip op de financiën van je organisatie met urenregistratie software 

Als organisatie binnen de retailsector is het belangrijk grip te houden op de financiën. De marges binnen de branche kunnen beperkt zijn, waardoor een verkeerde inzet van personeel leidt tot een verliesgevende situatie. Voorkom dit, door gebruik te maken van urenregistratie software. Deze tools, vaak aangeboden als Software as a Service, kunnen online worden afgenomen voor enkele medewerkers, maar ook direct voor de hele organisatie. Het is een van de voordelen van een dergelijke tool; je schaalt heel eenvoudig op, als dat nodig is. Urenregistratie software biedt niet alleen managers voordelen; ook personeel zelf profiteert hiervan. Het is voor hen op een heel laagdrempelige wijze mogelijk inzichtelijk te maken hoeveel uren ze de afgelopen periode gewerkt hebben. 

Toepassingen van urenregistratie software voor retailsector 
Er zijn verschillende manieren waarop urenregistratie software kan worden toegepast binnen de retailsector. Niet alleen maakt de software inzichtelijk wie op welk moment aan het werk was, hoeveel uren er aan een bepaalde taak of project gewerkt is, enzovoorts. Moderne tools, waarvan TimeChimp een goed voorbeeld is, bieden de mogelijkheid om automatisch rapportages te genereren vanuit de software. Deze rapportages kunnen elders binnen de organisatie gebruikt worden voor de afwikkeling van facturen. Daarnaast maken deze tools het mogelijk om data over ziekte, verlof en gewerkte overuren inzichtelijk te maken. Werk je veel met externen? In dat geval gebruik je de urenregistratie tool om hun uren goed te keuren. 

Sturen op basis van data in plaats van gevoel 
Datagedreven werken wordt steeds populairder binnen verschillende sectoren, waaronder de retailbranche. Niet iedere organisatie weet deze manier van besluitvorming echter op de juiste wijze toe te passen; het is voor veel bedrijven nog altijd een enigszins vaag begrip. Middels het gebruik van urenregistratie software wordt het mogelijk het sturen op data te vereenvoudigen. Sturen op data geeft een veel betrouwbaarder richting aan de organisatie, dan het sturen op basis van geluiden en gevoelens. Gebruik de data uit de urenregistratie software voor de personeelsplanning van de organisatie, voor de planning van projecten en bijvoorbeeld voor het bijhouden van het opgenomen ziekteverlof onder het personeel. 

Cijfers over het opgenomen ziekteverlof door collega’s kunnen een signaal aan het management afgeven, dat medewerkers het te druk hebben of dat er om andere redenen moet worden ingezet op vitaliteit. Je hoeft geen data specialist te zijn om dergelijke conclusies te kunnen trekken, daar de rapportages automatisch gegenereerd worden binnen de meeste van deze tools. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!