Made.com gaat uitstel van betaling aanvragen

Made.com gaat uitstel van betaling aanvragen

Woonwebwinkel Made.com wil uitstel van betaling aanvragen en bewindvoerders aanstellen. De aandelenhandel is al stilgelegd.

De gesprekken rondom de verkoop van Made.com zijn vorige week spaak gelopen. Potentiële kopers konden niet aan de gestelde deadline voldoen. Omdat de designtak van Made.com afhankelijk is van verdere financiering en het bedrijf zijn waarde voor schuldeisers wil beschermen, werd in diezelfde week ook een bestelstop doorgevoerd. 

Nu laat Made.com weten dat er tijdens die gesprekken voorstellen zijn gedaan om delen van het bedrijf over te nemen. Een eventuele verkoop zal nu verder worden uitgevoerd door de beoogde bewindvoerders van accountantskantoor PwC. Maar of het ook tot een deal komt is niet zeker, zegt Made.com. 

De aandelen van Made.com zijn dinsdag geschorst op de beurs. Eventuele restwaarde zal aan de aandeelhouders worden uitgekeerd, voordat het bedrijf wordt geliquideerd.

Made.com kampte met een sterke daling van de verkopen en met hogere kosten, en maakte in het eerste half jaar van 2022 een verlies van 40,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 11,6 miljoen euro in het jaar ervoor. Eind september werd er nog een grootschalige ontslagronde doorgevoerd, waarbij ongeveer een derde van de medewerkers op straat kwam te staan. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!