Wehkamp betaalt 113.000 euro aan bedrijfsjuriste

Wehkamp betaalt 113.000 euro aan bedrijfsjuriste

Wehkamp betaalt een voormalige bedrijfsjuriste 113 duizend euro omdat ze minder salaris kreeg dan een mannelijke collega die hetzelfde werk deed. De webwinkel wacht daarmee een uitspraak van het gerechtshof niet af, meldt de Volkskrant.

De vrouw van 35 kwam erachter dat ze per maand duizend euro minder kreeg dan haar collega. Nadat ze er meermaals over had geklaagd, werd dat pas na anderhalf jaar rechtgetrokken. Sinds dat moment twijfelde het bedrijf aan haar functioneren. Zo kreeg ze geen vast contract en moest ze werken aan haar houding, terwijl haar beoordelingen eerst juist positief waren. Uiteindelijk kwam ze met een burn-out thuis te zitten.

De vrouw stapte naar de rechter. Ze verloor de zaak bij de Overijsselse rechtbank, maar kreeg gelijk van het College voor de Rechten van de Mens. De uitspraak in hoger beroep zou over twee weken zijn, maar Wehkamp wacht die niet af en trekt alvast de portemonnee. Dat moet overigens niet worden gezien als een schuldbekentenis, zegt het bedrijf tegen de Volkskrant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!