Puma-baas mogelijk naar Adidas

Puma-baas mogelijk naar Adidas

In Duitsland wordt gewerkt aan een pikante overstap. Adidas is in gesprek met Bjørn Gulden, die vrijdag zijn afscheid als topman aankondigde bij aartsrivaal Puma.

Gulden (57) vindt het na negen jaar welletjes bij Puma. Zijn contract loopt eind dit jaar af en hij heeft besloten dat niet te verlengen. "Ik denk dat het nu het juiste moment is voor Puma, voor mijn opvolger en voor mij om het bedrijf te verlaten. Ik heb nog veel energie voor een operationele rol voor de komende vijf tot tien jaar, maar dat zou voor Puma te lang zijn geweest." Gulden wordt als ceo opgevolgd door commercieel directeur Arne Freundt (42), die al tien jaar bij Puma werkt.

Adidas is al een tijdje op zoek naar een opvolger voor ceo Kasper Rorsted, die in augustus bekendmaakte dat hij in 2023 stopt. Het grootste sportmerk van Duitsland heeft een lastige periode achter de rug. Zo stelde het al diverse keren de verwachtingen naar beneden bij door tegenvallende verkopen in China, bevoorradingsproblemen en de hoge inflatie. Daarnaast verbrak het de samenwerking met rapper Kanye West, wat Adidas 250 miljoen dollar kan kosten.

De rivalen Adidas en Puma kennen een bijzondere ontstaansgschiedenis. De merken werden eind jaren veertig opgericht nadat de broers Adolf en Rudolf Dassler, die samen in 1924 een schoenenfabriekje waren begonnen, met ruzie uit elkaar waren gegaan. Rudolf startte Puma, Adolf begon Adidas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!