Plus stopt met Coops Telesuper

Plus stopt met Coops Telesuper

Supmarktketen Plus gaat stoppen met online supermarkt Telesuper, dat onderdeel is van Coop. De keten meldt aan Distrifood dat begin volgend jaar de activiteiten in het dc in Almere worden beëindigd.

Volgens Plus is het distributiecentrum van Telesuper overbodig geworden door het store-pickmodel. De supermarktketen zegt zich te focussen op het model waarin boodschappen rechtstreeks vanuit de supermarkt naar de (zakelijke) consument worden geleverd. Dit past naar eigen zeggen beter bij het lokale DNA van de supermarkt. 

Bijna vijf jaar geleden nam Coop vijftig procent van de aandelen van Telesuper Nederland Holding over. De onlinesupermarkt levert boodschappen aan de zakelijke markt, zoals kleinschalige zorginstellingen en bedrijfscatering. Om zijn activiteiten te verbreden zag Coop destijds brood in een samenwerking. 

Met vakbond FNV en de ondernemersraad zijn al conceptafspraken gemaakt over de medewerkers die begin 2023 op straat staan. “De betreffende medewerkers zijn hier inmiddels over geïnformeerd”, aldus Plus.

Reacties 1


rowin tiel 6 mrt, 22:13

echt waanzinnig

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!