'Nutri-Score helpt bij maken gezondere keuze'

De Nutri-Score kan volgens de Gezondheidsraad een waardevol hulpmiddel zijn om consumenten te helpen bij het maken van een gezondere voedingskeuze. Wel moeten er nog een aantal grote veranderingen worden doorgevoerd om het label effectiever te maken.

Het onafhankelijke voedselkeuzelogo laat consumenten in één oogopslag zien welke producten binnen een productgroep een gezondere samenstelling hebben. De Nutri-Score is volgens de Gezondheidsraad vooral van waarde voor consumenten die op dit moment een slecht(er) voedingspatroon hebben.

Het voedselkeuzelogo vertaalt de voedingswaarde van producten in een duidelijke letter- en kleurcode, maar volgens de Gezondheidsraad klopt dit label te vaak niet met wat deskundigen aanbevelen. Zo strookt het label op dit moment ‘te vaak’ niet met de Schijf van Vijf. 

Volgens de Gezondheidsraad moet er bij het gebruik van ‘groene’ scores (niveau A en B) duidelijker onderscheid tussen diverse producten worden gemaakt, zoals tussen witte en volkoren varianten van pasta en rijst. Ook krijgen veel producten met additieven zoals zout en suiker nog vaak een hoge score. 

Voordat de score in heel Nederland wordt ingevoerd, is het volgens de autoriteit noodzakelijk om te onderzoeken welk effect de Nutri-Score daadwerkelijk heeft op het nastreven van een gezonder voedingspatroon. Dat is op dit moment nog te onduidelijk, meldt de Gezondheidsraad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!