Gemeenten mogen nieuwe fastfoodzaken bij scholen weren

Gemeenten mogen nieuwe fastfoodzaken bij scholen weren

Gemeenten krijgen de mogelijkheid om nieuwe fastfoodzaken en snackbars uit de buurt van scholen te houden. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Maarten van Ooijen (jeugd en preventie), meldt RTL Nieuws.

Volgens het wetsvoorstel zouden gemeenten deze zaken ook kunnen weren in wijken waar al een groot aanbod van ongezond voedsel is. Er is vooralsnog geen sprake van dat bestaande vestigingen weg moeten. Dat ligt juridisch lastig.

Het is een van de maatregelen van de staatssecretaris in de strijd tegen overgewicht. Een op de zes kinderen in Nederland is te zwaar. In sommige wijken geldt dat zelfs voor een op de drie kinderen, meldt Van Ooijen. De helft van de volwassenen is te zwaar.

Reacties 1


Robbert Heijm 11 jan, 19:37

Voorts mogen ze hun reclames voor banen ook eens het overwegen. Terplekke en elders. Alsof ze elke dag 4 man aan nemen per festiching,wie geloofdt dat nu (alleen hun omzetcijfers zijn ietwat geheim). Staat vast goedh op je cv. Tenzij het niet zo is.

Mogen bets een beetje tegengas, elke 5 minuten in je youtube sessie..alsof je zo bijzonder bent oooh ik kan friet verkopen. En softijs. Zoooo hee

Dimmen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!