Acties bij drogisterijen voor meer loon

Acties bij drogisterijen voor meer loon

Medewerkers van Etos, Trekpleister, Kruidvat en Holland & Barrett voeren in de aanloop naar kerst actie voor meer loon. Maandagmorgen zijn in Amsterdam en omgeving diverse Etos-filialen dicht, zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen.

Vakbond FNV Handel had de werkgevers tot zondagavond een ultimatum gesteld. De bond wil dat de lonen in de drogisterijbranche meestijgen met de inflatie; dat betekent vanaf januari een verhoging van minimaal 10 procent. Werkgevers willen niet verdergaan dan 3 procent.

De VDF, de ondernemersvereniging voor het grootwinkelbedrijf, wil verder onderhandelen. "Er is een complexe situatie", zegt Pieter Verhoog van de VDF tegen RetailTrends. "Een deel van de branche heeft wel een cao: de zelfstandigen. De leden van de VDF hebben geen cao, maar hebben tussentijds wel verhogingen doorgevoerd. Via een tussen-cao proberen we de cao's bij elkaar te krijgen, maar dat is een lastig proces."

De FNV kondigde eerder al een grote kerststaking aan bij de Bijenkorf, maar de warenhuisketen blijft bij zijn eindbod.

Cao retail non-food
Medewerkers die onder de cao retail non-food vallen, krijgen er vanaf 1 januari 7,46 procent bij. Dat staat in het eindbod van de werkgevers aan de bonden CNV Vakmensen, De Unie, AVV en RMU. Daarnaast worden op 1 juli de lonen verhoogd op basis van de stijging van het wettelijk minimumloon.

CNV Vakmensen vindt het een mooi bod. Wel betreurt de bond het dat de kleine groep medewerkers die buiten het loongebouw valt geen structurele loonsverhoging ontvangt, maar 'slechts' eenmalig 2,5 procent erbij krijgt. CNV legt het onderhandelingsresultaat neutraal voor aan de leden. De cao retail non-food geldt voor de meeste non-foodwinkels en webshops.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!