Miniso verdwijnt uit Den Bosch, wel plannen voor meer winkels

Miniso verdwijnt uit Den Bosch, wel plannen voor meer winkels

De  Chinese winkelketen Miniso vertrekt rond maart uit Den Bosch en heeft daar geen plannen voor een doorstart. Dat meldt Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, die de rechten voor de Nederlandse filialen heeft. 

"We kunnen op die locatie geen rendabele omzet draaien, dus we gaan daar stoppen", meldt Witteveen aan RetailTrends. "We zijn wel bijzonder tevreden over de andere vestigingen." Miniso heeft na sluiting van de winkel in Den Bosch nog vier vestigingen over: in Eindhoven, Maastricht, Utrecht en Amsterdam. De laatste winkel opende in oktober.   

De sluiting is volgens de ondernemer geen reden tot paniek. "We  gaan gewoon door hoor. We kijken naar een paar andere mogelijkheden. Het is moeilijk om een doel te stellen, maar we kijken naar een aantal grote steden in de Randstad."

 Amac trekt in mei in het voormalige Miniso-pand in Den Bosch. Wat er met de Miniso-medewerkers gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. In 2020 zei Witteveen tegen RetailTrends voor Miniso ruimte te zien  voor 'een filiaaltje of vijftig' in de komende vier jaar. "Toen wisten we nog niet wat corona was. We pakken het nu weer  rustig op."     
 

Reacties 2


ikke weet het 27 dec, 17:11

Denk gewoon CTRL ALT DEL, geen succes in Nederland, gewoon een te klein assortiment, en dan nog de kwaliteit vs Prijs, dan is een Action vaak goedkoper voor de goedkope rommel.


Frits Vries 27 dec, 19:15

Geef corona nog steeds de schuld.
Exit

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!