Profiel


Jarenlang opereert hij in stilte, maar de afgelopen twee jaar groeit hij tegen wil en dank uit tot de meestbesproken man op de Nederlandse retailvelden: Michiel Witteveen. Een profiel van een nuchtere, benaderbare ondernemer die geen twijfel kent. Althans, die dat niet laat blijken.


“Ik denk dat ik een hartstikke leuke man ben.” Is getekend, Michiel Witteveen op de vraag van journalist Frénk van der Linden op de vraag waarom zijn vrouw van hem houdt. 


Toch is zijn levenspartner niet altijd even blij met hem. Bijvoorbeeld als hij haar om raad vraagt toen hij, nu bijna twee jaar geleden, met de gedachte speelt Blokker over te nemen van de oprichtersfamilie. Het echtpaar heeft eigenlijk plannen om de wereld rond te zeilen – Witteveen is een groot zeilfanaat – dus erg enthousiast is zijn eega niet direct. “Maar dat zeg ik niet, want je doet het toch. Dus doe het maar”, is haar reactie. Gelijk een van de mindere eigenschappen van de retailondernemer, zegt hij zelf. “Ik ben een gigantische drammer.”


Die gigantische...