Jumbo wil strengere interne regels na ophef door witwaszaak

Jumbo wil strengere interne regels na ophef door witwaszaak

Jumbo wil strengere interne regels opstellen nadat topman Frits van Eerd in opspraak raakte wegens betrokkenheid bij een grote witwaszaak. Dat zegt Ton van Veen, die de supermarktketen tijdelijk leidt, in een gesprek met NRC.

Hoewel het onderzoek van het OM zich volgens Jumbo niet op de supermarktketen richt, liet het wel een onderzoek instellen naar de sponsoractiviteiten van het bedrijf in de motor- en autosport. Daar kwamen geen 'strafbare feiten of onregelmatigheden' uit naar voren, maar wel 'een aantal kwetsbaarheden'.

"Frits heeft in zijn positie als topman een zekere ruimte gehad om zelfstandig over zaken te kunnen beslissen", zegt Van Veen. "Dat moet je zien in de context van een familiebedrijf, waarin hij niet alleen topman, maar óók mede-eigenaar is. Met de kennis van nu hadden we dat al eerder strikter moeten maken." Zo geeft Van Veen als voorbeeld dat voor sponsorcontracten voortaan twee handtekeningen nodig zijn in plaats van één.

Of Van Eerd kan terugkeren bij Jumbo wordt op zijn vroegst in maart duidelijk, zegt Van Veen. De familie en de commissarissen buigen zich pas over die vraag nadat de jaarrekening door de accountant is vastgesteld. Deskundigen achten de kans klein dat Van Eerd weer ceo wordt. Zijn reputatie heeft daarvoor een te grote deuk opgelopen, zeiden ze tegen RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!