Lidl en Tesco vechten ruzie om logo uit in rechtszaal

Lidl en Tesco vechten ruzie om logo uit in rechtszaal

In het Verenigd Koninkrijk vechten supermarktketens Lidl en Tesco een ruzie uit in het hooggerechtshof. De Duitse discounter heeft zijn Britse concurrent voor de rechter gesleept om het kleurgebruik van zijn hoofdlogo. 

Lidl heeft in de zomer van 2022 een rechtszaak aangespannen tegen Tesco voor het schenden van zijn handelsmerk en auteursrecht. De reden: de gele cirkel met blauwe achtergrond die bekend zijn als Lidl’s logokleuren worden ook door Tesco gebruikt om aanbiedingen voor zijn loyaliteitsprogramma te promoten. Volgens Lidl heeft Tesco de branding gekopieerd om te kunnen meeliften op zijn ‘goede reputatie'.

Het Britse Tesco diende eind vorig jaar een tegenvordering in, met het argument dat Lidl een handelsmerkaanvraag had ingediend voor de kleuren in zijn logo als ‘wapen in gerechtelijke procedures’. Tesco won dat beroep, wat weer werd aangevochten door Lidl. 

De hoorzitting in het hooggerechtshof is de laatste fase van het juridische geschil dat al ruim een half jaar loopt. Over ongeveer een week wordt een bindende uitspraak gedaan door de rechter in het Verenigd Koninkrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!