Martijn Rozenboom ziet af van overname Jan Sikkes

Martijn Rozenboom ziet af van overname Jan Sikkes

Martijn Rozenboom maakt geen doorstart met de failliete stoffenwinkelketen Jan Sikkes. Dat laat hij via een woordvoerder weten aan RetailTrends.

CNV-bestuurder Jan Kampherbeek vertelde aan noordelijke media dat de oud-eigenaar van Miss Etam met de curator in onderhandeling was. Dat wordt door Rozenboom bevestigd. "Nadat we ook met het personeel van Jan Sikkes gesprekken hebben gevoerd, hebben we vastgesteld dat het geen levensvatbare optie is. Een overname is dan ook niet aan de orde. We stappen er niet in." 

Rozenboom kocht damesmodeketen Miss Etam in september 2020 na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Een jaar later ging Miss Etam failliet. Volgens curator Nils Reerink was er sprake van onbehoorlijk bestuur. Hij eist in een rechtszaak 4,5 miljoen euro van Rozenboom. Rozenboom was eerder betrokken bij mislukte voortzettingen van onder meer McGregor, Op=Op Voordeelshop en Dungelmann Schoenen.

Jan Sikkes werd begin dit jaar failliet verklaard. Uit een toelichting bij de jaarrekening over 2021 blijkt dat voor de keten dit jaar een 'omvangrijk verlies' van 625.000 euro dreigde. De financiële toestand was in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterd, mede door fors gestegen inkoopprijzen en hogere loonkosten. De tien winkels waren afgelopen zaterdag voor het laatst open voor een opheffingsuitverkoop.

Curator Jaap van der Meulen was nog niet bereikbaar voor een reactie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!