'Martijn Rozenboom onderhandelt over doorstart Jan Sikkes'

'Martijn Rozenboom onderhandelt over doorstart Jan Sikkes'

Martijn Rozenboom onderhandelt met de curator over een doorstart van de failliete stoffenwinkelketen Jan Sikkes. Dat meldt CNV-bestuurder Jan Kampherbeek aan noordelijke media.

UPDATE: Martijn Rozenboom ziet af van overname Jan Sikkes

Rozenboom was onder meer eigenaar van Miss Etam, een keten die hij in 2020 kocht na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Een jaar later ging Miss Etam failliet. Volgens curator Nils Reerink was er sprake van onbehoorlijk bestuur. Hij eist in een rechtszaak 4,5 miljoen euro van Rozenboom. Rozenboom was eerder betrokken bij mislukte voortzettingen van onder meer McGregor, Op=Op Voordeelshop en Dungelmann Schoenen.

Jan Sikkes werd begin dit jaar failliet verklaard. Uit een toelichting bij de jaarrekening over 2021 blijkt dat voor de keten dit jaar een 'omvangrijk verlies' van 625.000 euro dreigde. De financiële toestand was in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterd, mede door fors gestegen inkoopprijzen en hogere loonkosten. De tien winkels waren afgelopen zaterdag voor het laatst open voor een opheffingsuitverkoop.

Curator Jaap van der Meulen was dinsdagmorgen niet bereikbaar voor een reactie. Rozenboom verwees door naar een woordvoerder, die nog niet op vragen reageerde.

Foto: Google StreetView

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!