Geen doorstart Jan Sikkes na afhaken Martijn Rozenboom

Geen doorstart Jan Sikkes na afhaken Martijn Rozenboom

Stoffenwinkelketen Jan Sikkes maakt geen doorstart. Na het afhaken van Martijn Rozenboom is er geen andere partij die ermee door wil, blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

Jan Sikkes, met tien winkels, ging begin dit jaar failliet. Het bedrijf verwachtte over 2022 een verlies van bijna zes ton, nadat het 2021 al bijna twee miljoen in het rood was geëindigd. Jan Sikkes zag naar eigen zeggen geen kans meer om er een winstgevend verhaal van te maken en vroeg het faillissement aan.

Al een paar dagen na het faillisssement meldde voormalig Miss Etam-eigenaar Martijn Rozenboom zich als geïnteresseerde. Hij kwam later met een bod van ruim 1,3 miljoen euro, waarvan 1 miljoen voor de voorraden. De curator vond dat te weinig. Uiteindelijk sloot hij een akkoord met Rozenboom voor een bedrag van zo'n 2 miljoen euro. Ook zou Rozenboom een vergoeding ter hoogte van 25 procent van de omzet van de uitverkoop overmaken. De uitverkoop liep op dat moment nog en zou bijna 1 miljoen in het laatje brengen.

De deal kwam er uiteindelijk niet. Rozenboom vertelde aan het personeel dat hij de activiteiten vanuit de bestaande winkels tot uiterlijk april wilde voortzetten, maar dat hij ook kansen zag voor een doorstart op langere termijn. Maar de filiaalmanagers zeiden op de bijeenkomst dat ze er geen heil in zagen, blijkt uit het faillissementsverslag. Daarop trok Rozenboom zich terug. De curator heeft inmiddels besloten dat de resterende voorraden worden geveild.

Foto: Google StreetView

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!