Enorme toeloop bij Jan Sikkes wegens opheffingsuitverkoop

De opheffingsuitverkoop bij de failliete stoffenwinkelketen Jan Sikkes zorgt voor een enorme toeloop. In elk geval de komende drie dagen worden er nog beveiligers ingezet om een en ander in goede banen te leiden.

Dat meldt curator Jaap van der Meulen desgevraagd aan RetailTrends. "Het is echt extreem. Dan denk ik wel: goh, hadden die mensen niet wat eerder kunnen komen...", doelend op het faillissement van de onderneming. "Maar ja, dat is altijd achteraf."

De tien winkels in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Drachten, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Sneek en Zwolle blijven tot medio februari open. Intussen probeert Van der Meulen een doorstart te realiseren. Of die erin zit, kan hij nog niet zeggen. Hij meldde eerder dat er wel interesse voor is.

Jan Sikkes werd begin dit jaar failliet verklaard. Uit een toelichting bij de jaarrekening over 2021 blijkt dat voor de keten dit jaar een 'omvangrijk verlies' van 625.000 euro dreigde. De financiële toestand was in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterd, mede door fors gestegen inkoopprijzen en hogere loonkosten. 

Foto: Google StreetView

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!