Jumbo heeft ruzie met leverancier Mars

Jumbo heeft ruzie met leverancier Mars

Supermarktketen Jumbo ligt wederom overhoop met een leverancier. Deze keer gaat het om Mars. Zowel chocoladerepen als diervoeding van onder andere Whiskas en Pedigree zijn niet of beperkt beschikbaar.

De reden daartoe zijn zeer hoge prijsstijgingen, zegt de supermarktformule. De jaarlijkse prijsonderhandelingen over de inkoop zijn meestal snel afgerond, waardoor consumenten daar geen last van hebben bij het winkelen. De twee bedrijven kunnen het nu echter niet eens worden. Jumbo stelt dat het geen marge meer overhoudt of dat de consument te veel moet gaan betalen.

"Wij worden geconfronteerd met zeer hoge prijsstijgingen van bepaalde leveranciers." Soms is dat onvermijdelijk, zegt een Jumbo-woordvoerder tegen RTL Nieuws. "Maar sommige prijsstijgingen zijn voor ons niet te verklaren." Zowel online als in de winkel zijn de producten tijdelijk niet of beperkt beschikbaar. Dat geldt ook voor producten van Nestlé. De reden daarvoor is nog niet gegeven. Nestlé meldt aan de NOS dat de onderhandelingen nog lopen.

Het is niet de eerste keer dat Jumbo een productgroep tijdelijk niet kan leveren. In april vorig jaar kon de supermarktketen het niet eens worden over de prijzen met Kellogg's. Nestlé stopte begin vorig jaar tijdelijk met het leveren van een aantal producten aan Albert Heijn

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!