Veel interesse voor overname Delhaize-vestigingen

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft al meer dan 150 kandidaten die een van de 128 eigen winkels wil overnemen. Dat meldt de Belgische zakenkrant L'Echo, die een intern memo in handen heeft. 

Het gaat om eigenaren van aangesloten Delhaize-winkels, medewerkers en kandidaten van buiten het bedrijf. De directie verwacht dat de lijst met kandidaten nog langer wordt.

Delhaize meldde vorige week dat het 128 eigen winkels wil overdragen aan zelfstandigen. De filialen kampen al jaren met stagnerende omzetten, terwijl ondernemerswinkels het wel goed doen. In totaal zijn al 636 ondernemerswinkels aangesloten bij Delhaize onder de merken AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop & Go.

Hoewel Delhaize verzekerde dat de ongeveer 9.000 medewekers hun baan behouden tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden, zijn medewerkers daar niet gerust op. Sinds de aankondiging voert het personeel actie, waardoor het merendeel van de winkels dichtbleef. 

Reacties 1


Jaap Griep 16 mrt, 09:32

Het ned.management is niet in staat om het winkelmanagement in de belgische winkels te motiveren, er zitten onbekwame mensen op deze posten, het zijn geen winkeldieren met omhooggevallen personen en dat gaat altijd fout.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!