Galeria haalt vijf winkels van sluitingslijst

Galeria haalt vijf winkels van sluitingslijst

Galeria Karstadt Kaufhof sluit minder winkels dan het maandag aankondigde. Doordat verhuurders alsnog concessies hebben gedaan, blijven vijf warenhuizen van de Duitse keten toch open.

Het gaat om vestigingen in Bayreuth, Erlangen, Oldenburg, Rostock en Leipzig, zegt een woordvoerder tegen persbureau DPA. Daarmee staan er nog 47 winkels op de sluitingslijst. Galeria gaat met 82 winkels door.

Modeketen Aachener heeft interesse in Galeria-winkels die dichtgaan. "Ik denk dat het er tien zullen worden", zegt algemeen directeur Friedrich Göbel tegen DPA. "Maar het kunnen er ook 25 worden." Göbel belooft dat hij alle medewerkers van de desbetreffende Galeria-winkels een aanbod zal doen. Hij leidde hiervoor de winkelketen Sinn.

In oktober werd duidelijk dat Galeria opnieuw in grote financiële problemen verkeert. Tijdens de coronacrisis sloot het al zo'n veertig winkels en scholden schuldeisers voor miljarden aan vorderingen kwijt. Galeria kreeg een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Dat bedrag moet nog steeds worden terugbetaald.

Galeria vraagt schuldeisers opnieuw af te zien van vorderingen, voor meer dan een miljard. Doen ze dat niet, dan dreigt de keten alsnog om te vallen. Op 27 maart stemmen schuldeisers daarover.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!