Galeria sluit 52 van de 129 winkels; 4.300 medewerkers verliezen hun baan

Galeria sluit 52 van de 129 winkels; 4.300 medewerkers verliezen hun baan

De noodlijdende Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit 52 van de 129 winkels. Zo'n 4.000 winkelmedewerkers verliezen hun baan. Op het hoofdkantoor in Essen en bij serviceafdelingen zoals IT en facility management verdwijnen nog eens 300 banen.

De winkels worden in twee etappes gesloten. Op 30 juni gaan er 21 dicht, op 31 januari 2024 de overige 31. Bij de keuze van de winkels is onder meer gekeken naar de winstgevendheid, de huurlast en de staat van de gebouwen.

In oktober werd duidelijk dat Galeria opnieuw in grote financiële problemen verkeert. Tijdens de coronacrisis sloot het al zo'n veertig winkels en scholden schuldeisers voor miljarden aan vorderingen kwijt. Galeria kreeg een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Dat bedrag moet nog steeds worden terugbetaald. Het Belgische dochterbedrijf Inno, dat wel goed draait, is in onderpand gegeven.

Afgelopen vrijdag meldde Wirtschaftswoche dat schuldeisers van Galeria voor meer dan een miljard euro schulden moeten kwijtschelden. Doen ze dat niet, dan dreigt het faillissement. Schuldeisers stemmen op 27 maart over dit voorstel.

Reacties 1


J. Kohl 13 mrt, 22:49

Dat dochteronderneming Inno de problemen moet oplossen voor het falende Kaufhof Galeria is een schande

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!