'Curator Scotch & Soda voert gesprekken met Standard Investment'

'Curator Scotch & Soda voert gesprekken met Standard Investment'

De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment is in gesprek met de curator van Scotch & Soda over een mogelijke doorstart. Dat melden bronnen aan het FD.

Standard Investment heeft serieuze interesse om een groot deel van de activiteiten van het Amsterdamse kledingmerk voort te zetten. Ook wil de investeerder het grootste deel van het personeelsbestand behouden, zeggen anonieme bronnen. Met een doorstart zouden niet alle winkels worden behouden: de meest verlieslatende locaties in het buitenland zouden verdwijnen. 

Zowel de curatoren als de investeringsmaatschappij geeft geen verdere toelichting. Wel bevestigen de curatoren dat er twee andere partijen serieuze interesse hebben getoond in het doorstarten van Scotch & Soda. 

Standard Investment was eerder eigenaar van merken als Sissy Boy, Open32 en Men At Work. Momenteel beheert de investeerder vooral bedrijven in de foodsector. 

Scotch & Soda vroeg deze week het faillissement aan voor de Nederlandse tak. Het Amsterdamse modemerk raakte in de problemen door de lockdowns tijdens de coronapandemie, de energiecrisis en hoge inflatie.

Reacties 1


Theo Mondij 24 mrt, 01:48

Ik hoop dat ze betere "garanties" inbouwen dan toen Standaard Office Centre overnam die binnen een jaar failliet ging. Waar standaard oorspronkelijk als redder gezien werd is behalve een minimale overname som niets geïnvesteerd en moeten uiteindelijk 400 medewerkers ontslagen worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!