Failliet Scotch & Soda maakt doorstart

Failliet Scotch & Soda maakt doorstart

Scotch & Soda is overgenomen door het Amerikaanse Bluestar Alliance. Het Amsterdamse modemerk blijft actief in Nederland en andere 'belangrijke markten', meldt de curator.

Scotch & Soda vroeg vorige week het faillissement aan voor de Nederlandse tak. Het modemerk raakte in de problemen door de lockdowns tijdens de coronapandemie, de energiecrisis en hoge inflatie.

"We hebben behoorlijk wat interesse gezien van partijen om een deel van de failliete boedel over te nemen", meldt curator Jasper Berkenbosch. Zo meldden bronnen dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment belangstelling had. "Het voorstel van Bluestar Alliance was verreweg de beste deal voor alle betrokken stakeholders."

Mede-curator Erik Schuurs zegt dat een 'vrij grote groep werknemers' kan blijven. Na afronding van de transactie worden meer details bekendgemaakt.

Het in 2006 opgerichte Bluestar Alliance is eigenaar van merken als Hurley, Tahari en Bebe. Ook onder meer Justice, Brookstone en Kensie zitten in het portfolio.

Gaan er meer retailers ten onder aan de giftige mix van 'long covid', hoge kosten en recordinflatie? “Niet iedereen zal overleven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!