Galeria kan door; schuldeisers keuren reddingsplan goed

Galeria kan door; schuldeisers keuren reddingsplan goed

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof is voorlopig gered. Leveranciers, verhuurders en andere schuldeisers hebben ingestemd met het reddingsplan, waarbij ze voor maar dan een miljard euro kwijtschelden. 

Galeria sluit 47 van de 129 winkels, ruim 4.000 medewerkers verliezen hun baan. De curator benadrukte maandag dat het afwijzen van het plan catastrofale gevolgen zou hebben gehad voor het concern. Dan was volgens hem sluiting van alle winkels onvermijdelijk geweest.

In oktober werd duidelijk dat Galeria opnieuw in grote financiële problemen verkeert. Als oorzaken werden de gevolgen van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne genoemd. Tijdens de coronacrisis sloot het al zo'n veertig winkels en scholden schuldeisers voor miljarden aan vorderingen kwijt. Galeria kreeg een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Dat bedrag moet nog steeds worden terugbetaald.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Galeria een nieuwe ceo krijgt. Olivier van den Bossche volgt Miguel Müllenbach op, die aan de slag gaat bij moederbedrijf Signa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!