Belgische overheid zet bemiddelaar in voor Delhaize-conflict

Belgische overheid zet bemiddelaar in voor Delhaize-conflict

De Belgische overheid gaat een sociaal bemiddelaar inzetten om de impasse tussen vakbondsleden en Delhaize te doorbreken. De stap volgt op de aankondiging van vakbonden om stakingen in de hele retailsector aan te jagen.

Ook dinsdag leverde overleg tussen de bonden en Delhaize niets op. De stakingsacties duren voort, waardoor een deel van de eigen winkels al drie weken dicht is. Ook hebben medewerkers depots geblokkeerd, waardoor leveringen niet door konden gaan. Volgens Delhaize is de schade 'gigantisch'. "We hadden en hebben begrip voor de emoties die gepaard gaan met de beslissing om de winkels te verzelfstandigen. Maar dit staat niet meer in verhouding."

Eerder deze week dreigden twee Belgische vakbonden met stakingen in de hele retailsector. Ze willen dat medewerkers bij franchisers dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als medewerkers bij ketens.

De aanleiding is het besluit van Delhaize om 128 eigen winkels te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Hoewel het supermarktconcern verzekerde dat de ongeveer 9.000 medewerkers hun baan behouden tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden, zijn medewerkers daar niet gerust op. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!