"Hef Kamer van Koophandel op"

De Kamer van Koophandel (KvK) functioneert zo slecht dat het zo snel mogelijk plaats moet maken voor een nieuw landelijk instituut. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Bij de RND stromen klachten binnen over de verschillende zelfstandige KvK’s.

Aanleiding hiervoor zijn de fraudegevallen waarbij criminelen de handelsregisters van de KvK hebben misbruikt. Via de website van de organisatie konden zij zich betrekkelijk eenvoudig hele bedrijven toe-eigenen, goederen bestellen en leningen afsluiten.

RND-secretaris Pieter Walraven: “We zijn enorm geschrokken dat er met het handelsregister gefraudeerd kan worden.” De RND eist nu keiharde maatregelen om ondernemers tegen zulk misbruik te beschermen. Er moet volgens hen een nieuwe instituut komen dat ook het handelsregister bewaakt. Ook MKB-Nederland zegt zich grote zorgen te maken.

KvK Nederland zegt dat het handelsregister bij wet openbaar moet zijn. Bovendien stelt voorzitter Wilma van Ingen dat tachtig procent van de ondernemers volgens onderzoek juist tevreden is over de Kamers van Koophandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!