Plus en Coop lijden 18,4 miljoen euro verlies

Plus en Coop lijden 18,4 miljoen euro verlies

Plus en Coop leden in 2022 een verlies van 18,4 miljoen euro. Dat kwam vooral door de ombouw van tachtig Coop-winkels naar Plus en de integratie van de twee fusiebedrijven, waarmee een bedrag van 28,9 miljoen was gemoeid. Dat blijkt uit het jaarverslag van Plus, de naam van de nieuwe coöperatie.

Verder kostte de beëindiging van de activiteiten van onlinesupermarkt Telesuper (Coop) 10,2 miljoen euro. Ook waren er hogere logistieke kosten, onder meer door het opstarten van het nieuwe gemechaniseerde distributiecentrum in Oss (4,6 miljoen euro).

Eerder bleek al dat de consumentenomzet op 4,7 miljard euro was blijven steken, net als de twee jaren ervoor. Uit het jaarverslag blijkt dat de omzet van Plus met 7,6 procent toenam naar ruim 3,1 miljard, die van Coop daalde met 13,8 procent naar iets meer dan 1,5 miljard. De veranderingen zijn vooral toe te schrijven aan de ombouwoperatie.

Plus en Coop eindigden het jaar met 565 winkels, 19 minder dan een jaar eerder. Twaalf winkels daarvan werden verkocht omdat de Autoriteit Consument & Markt dat als voorwaarde had gesteld voor de fusie.

De ombouwoperatie gaat intussen door. Inmiddels zijn nog eens 20 Coop-winkels omgebouwd tot Plus. Hoeveel er dit jaar nog volgen, wil Plus niet zeggen. Het is de bedoeling dat eind 2024 de naam Coop uit het straatbeeld is verdwenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!