Delhaize zet deurwaarders in om winkels gedwongen te openen

Delhaize zet deurwaarders in om winkels gedwongen te openen

Delhaize heeft dit weekend deurwaarders ingezet om een tiental supermarkten gedwongen te openen. Door bijna de helft van de 128 te verzelfstandigen supermarkten wordt nu ruim een maand actie gevoerd. 

Voor het weekend kondigden vakbonden acties aan, wat vanuit de supermarktketen werd beantwoord met tegenacties om de winkels en het dc zoveel mogelijk open te houden. Op zaterdag werd er naar ongeveer een kwart van de stakende winkels deurwaarders gestuurd. Volgens Delhaize ging het om supermarkten waar het gros van de winkelmedewerkers wel wilde werken, maar waar stakers roet in het eten gooiden. 

Volgens de vakbonden zijn de deurwaarders provocatief ingezet. "In plaats van met oplossingen of voorstellen te komen, moeten we vaststellen dat Delhaize deurwaarders op ons afstuurt. Dit is bijzonder provocerend voor de mensen die hun recht op staking willen uitoefenen”, aldus Karen Van de Voorde namens vakbond ABVV-BBTK tegenover De Standaard.

Aanleiding is het plan van de Belgische supermarktketen om 128 eigen winkels over te dragen aan zelfstandigen. Sinds deze aankondiging een maand geleden zijn dagelijks tientallen winkels gesloten door acties van het personeel. Volgens Delhaize behouden de ongeveer 9.000 medewerkers hun baan tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden als de winkels worden overgenomen, maar vakbonden en medewerkers betwijfelen dat. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!