Cao-onderhandelingen Albert Heijn lopen vast

Cao-onderhandelingen Albert Heijn lopen vast

Albert Heijn en vakbonden FNV en CNV komen er niet uit over een nieuwe cao voor het personeel in de distributiecentra. FNV heeft een ultimatum gesteld en dreigt met acties.

Albert Heijn heeft een loonsverhoging van 8 procent voorgesteld: 6 procent per direct en 2 procent vanaf januari 2024. Daarmee is het bod van de supermarktketen naar eigen zeggen hoger dan het gemiddelde van nieuwe eenjarige cao’s die nu worden afgesloten. FNV eist een loonsverhoging van 14,3 procent.

Albert Heijn en de vakbonden steggelen ook over andere punten in de nieuwe cao. Zo worden voor nieuwe medewerkers de toeslagen voor werken op zondag verlaagd. FNV vindt dat onacceptabel. Albert Heijn zegt dat bestaande medewerkers houden wat ze hebben en er vaak juist op vooruitgaan. De aanpassing van de toeslagen zou nodig zijn om de instroom van nieuwe vaste medewerkers mogelijk te blijven maken.

Volgens Albert Heijn willen de vakbonden niet verder praten. FNV heeft de supermarktketen tot zondag 17.00 uur de tijd gegeven om met een ‘fatsoenlijke loonsverhoging’ te komen. Anders volgen acties. In de zes distributiecentra van Albert Heijn werken zo'n 4.000 mensen.

Reacties 1


Peter Ooms 22 apr, 08:30

8% Is t niet , doordat er een knip inzit kom je uit op 6.65 %
Dit terwijl de top bonussen heeft gehad tot 17 % bij een bedrijf dat de afgelopen jaren ( corona ) miljoenen heeft verdiend , en 8 % is dus gewoon achteruitgang ...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!