Youseum failliet door tegenvallers in buitenland

Youseum failliet door tegenvallers in buitenland

Socialmediamuseum Youseum is deze week failliet verklaard. Het Nederlandse bedrijf raakte in problemen door tegenvallende resultaten in Duitsland en in Zweden. 

"We hebben ons vergist door te denken dat we ons succes in Nederland een-op-een konden kopiëren naar het buitenland", zegt medeoprichter Koen Derks tegen het AD. Youseum haalde begin 2022 nog 3 miljoen euro op, om naast bestaande locaties in Amsterdam en in Mall of the Netherlands te kunnen uitbreiden naar Oberhausen en Stockholm. 

Vooral het museum in Stockholm leverde niet de gewenste resultaten op. "Deze duurdere locatie draaide vanaf het begin niet goed en konden we een jaar openhouden met geld dat we in Nederland verdienden.’’ Ook zegt Derks dat het bedrijf aanliep tegen lokale wet- en regelgeving en tegen taal- en cultuurbarrières. 

De drie locaties in Nederland en Zweden blijven tot begin mei geopend voor bezoekers. Intussen zoekt de curator naar kandidaten voor een doorstart en wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de financiële problemen. 

Derks meldt na de afwikkeling van het faillissement te willen onderzoeken of Nederlandse locaties nog wel tot de mogelijkheden behoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!