Delhaize: 'Supermarkten in eigen beheer blijven open tot eind 2028'

Een overleg tussen de vakbonden en directie van supermarktketen Delhaize heeft op dinsdag niets opgeleverd. Wel garandeert de directie dat er geen supermarkten in eigen beheer zullen sluiten tot eind 2028. Dat melden meerdere Belgische media. 

Toen de directie tijdens het overleg haar toekomstplannen wilde bespreken, stapten de vakbondsmensen uit de ondernemingsraad. Daarna verspreidde Delhaize de vier garanties, die ze aan de vakbonden wilden voorleggen, in een persbericht. De vakbonden hechten daar weinig geloof aan.

Concreet zou het gaan om bevestiging van de loon- en arbeidsvoorwaarden, een garantie om geen supermarkten in eigen beheer te sluiten tot eind 2028 (ook na overname door een zelfstandige uitbater), garanties rond langdurig zieken, geleidelijke werkhervatting en medische restricties, en een voorstel om resterende overuren standaard mee over te laten gaan.

Op 22 mei staat een nieuwe ondernemingsraad gepland. Dat is dezelfde dag dat het gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel een nationale manifestatie houdt naar aanleiding van de situatie bij Delhaize. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!