Superdry zoekt naar kapitaal, directeur stapt op

Superdry zoekt naar kapitaal, directeur stapt op

Kledingmerk Superdry voert gesprekken met aandeelhouders in de zoektocht naar nieuwe financiering. Tegelijkertijd is chief operating officer Silvana Bonello uit het bedrijf teruggetreden. 

Superdry heeft bevestigd dat er gesprekken worden gevoerd met bestaande investeerders om nieuw kapitaal op te halen. Ook heeft het kledingmerk besloten om voor 12 miljoen pond (13,6 miljoen euro) aan aandelen te verkopen. Het eigen vermogen moet daarmee met bijna 20 procent worden opgekrikt. 

Het kledingbedrijf kampt met tegenvallende verkopen, zowel via de eigen kanalen als via wholesale. Vorige maand meldde Superdry dat er 40 miljoen euro moest worden bespaard door een set aan maatregelen. ‘Optimalisatie van onroerend goed', efficiëntere logistiek en betere inkoop zouden moeten bijdragen aan de winstgevendheid op middellange termijn.

Op dit moment zit Superdry middenin de verkoop van zijn activiteiten in de APAC-regio (Asia Pacific) aan het Zuid-Koreaanse bedrijf Cowell Fashion Company. De Aziatische tak was goed voor 50 miljoen dollar.

Reacties 1


Machiel R. 3 mei, 18:16

One trick pony

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!