Beleggers roepen supermarkten op minder plastic te gebruiken

Beleggers roepen supermarkten op minder plastic te gebruiken

Een groep van 185 grote institutionele beleggers en pensioenfondsen wereldwijd roept supermarkten en producenten op om het gebruik van plastic verpakkingen drastisch te minderen. De oproep is gericht aan onder meer Ahold Delhaize en Coca-Cola. 

In het statement van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) wordt plastic een serieuze en toenemende bedreiging genoemd, voor ‘het milieu, klimaat, biodiversiteit, mensenrechten en volksgezondheid’. 

De verklaring wordt gericht aan een lijst met grote supermarktconcerns en producenten van consumentengoederen. Zo worden bijvoorbeeld Ahold Delhaize, L'Oréal, Coca-Cola en Nestlé genoemd. Nederlandse bedrijven als Achmea, het Pensioenfonds Detailhandel en het Pensioenfonds Metaal & Techniek hebben de verklaring ondertekend. Gezamenlijk hebben zij een belegd vermogen van zo’n 10.000 miljard euro.

De beleggers en pensioenfondsen onderstrepen het financiële belang dat bedrijven hebben om het plasticverbruik te verminderen. Als zij niet proactief inzetten om hun afhankelijkheid van single-use plastic te verminderen zouden zij met hogere kosten te maken kunnen krijgen of zakelijke kansen verliezen. Ook kunnen rechtszaken toenemen en lopen zij reputatierisico’s. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!