Supermarkten moeten zelf nieuwe regels plastic vormgeven

Supermarkten moeten zelf nieuwe regels plastic vormgeven

Per 1 juli mogen ondernemers geen gratis wegwerpplastic meer aanbieden. Supermarkten hoopten op een collectieve aanpak voor de nieuwe regels, maar toezichthouder ACM belemmert dit.

"We hadden gehoopt op een gezamenlijk beleid, maar de supermarkten moeten nu ieder voor zich bepalen hoe ze met de nieuwe regels omgaan", zegt brancheorganisatie CBL tegen Nu.nl.

De nieuwe regelgeving gaat op 1 juli in en betekent dat supermarkten, maar ook bakkers en slagers bijvoorbeeld, geen gratis wegwerpplastic mogen aanbieden. Een herbruikbaar alternatief, zoals een hervulbare beker, mag wel.

“We stimuleren hergebruik waar dat kan”, aldus een woordvoerder van Albert Heijn tegen Nu.nl. “Het moet voor de klant wel praktisch uitvoerbaar zijn.” Supermarktketens Jumbo en Plus zeggen nog druk te zijn met de invoering van de nieuwe regels.

Wanneer het gebruik van wegwerpplastic niet te voorkomen is, ziet de consument dat terug op de kassabon. De overheid gaf de volgende richtlijnen: van 5 cent voor verpakkingen van een kleine portie groente tot 25 cent voor een beker of 50 cent voor een maaltijdverpakking.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!