"Creditcardtarieven minimaal halveren"

De tarieven die creditcardmaatschappijen hanteren moeten “minimaal” gehalveerd worden. Dat stelt Platform Detailhandel-woordvoerder Henk van den Broek. Op dit moment kosten credicardtransacties de Nederlandse winkels 120 miljoen euro per jaar. Van den Broek heeft deze eis neergelegd bij de creditcardbedrijven, naar aanleiding van uitspraken van eurocommissaris Kroes van mededinging, vorige week.

Volgens Kroes worden in Europa te hoge tarieven gehanteerd voor ‘plastic geld’, hoewel zij de situatie in Nederland een pluim gaf. Maar, zegt Van den Broek: “De tarieven voor de creditcard zijn ook in Nederland veel te hoog volgens Kroes.” Hij vervolgt: “Het bedrag dat een winkelier moet betalen aan de creditcardmaatschappij is zestig keer zo duur als een pinpasbetaling.”

Een belangrijk argument van de creditcardmaatschappijen zijn de kosten die gemaakt worden vanwege fraude met de kaarten. Binnenkort komt er echter een nieuwe creditcard op de markt, met EMV-chip, die de fraudegevoeligheid flink moet terugdringen. En daarom kunnen volgens Van den Broek de tarieven minstens gehalveerd worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!