Decathlon lanceert abonnementsdienst in België 

Decathlon lanceert abonnementsdienst in België 

Decathlon lanceert in België een abonnementsdienst waarmee klanten onbeperkt sportmateriaal en -kleding kunnen lenen. Aan de pilot doen duizend klanten mee, die terechtkunnen in Antwerpen en Luik. 

Met het We Play Circular-project kunnen klanten in België bij twee winkels het sportmateriaal en kleding lenen voor een vast bedrag per maand. De items kunnen op ieder moment worden geretourneerd voor andere producten. "Alle producten die teruggebracht worden, worden door de Decathlon-teams gereviseerd en opnieuw in orde gezet voor een volgend gebruik", aldus retailmanager Nathan Goddefroy.

Met het project richt Decathlon zich met name op gezinnen met kinderen, die op deze manier gemakkelijk een nieuwe sport kunnen uitproberen. Klanten kunnen uit drie abonnementsmodellen kiezen, variërend van 25 tot 95 euro per maand. Zo kunnen producten worden geleend met een totale nieuwwaarde van maximaal 2.000 euro. 

Twee jaar geleden testte Decathlon het We Play Circular-project op kleinere schaal in België. Hier deden toen zeventig klanten aan mee. Decathlon wil de proef stapsgewijs opschalen, indien er positieve resultaten uitkomen.

Decathlon zet stappen richting een circulair businessmodel door onder meer tweedehands producten aan te bieden. Het moeilijkst is misschien wel om intern alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zo krijg je dat voor elkaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!