Wagentjes Picnic in Duitsland door brand verwoest

Wagentjes Picnic in Duitsland door brand verwoest

Diverse elektrische wagentjes van Picnic zijn vorige week uitgebrand in de Duitse stad Bochum. Daardoor kon de websuper de dag voor Hemelvaartsdag een deel van de leveringen niet doen, meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

De brand in de hub in stadsdeel Langendreer werd woensdagnacht rond 3.00 uur gemeld. De brandweer had het vuur na zo'n twintig minuten onder controle. Zes van de ongeveer twintig wagentjes in het pand zijn verwoest. De brandweer was nog drie uur bezig met nablussen, omdat het gevaar bestond dat verhitte accu's opnieuw in brand zouden vliegen. Zo'n zeventig brandweerlieden werden opgetrommeld.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, maar volgens de krant wijzen de eerste bevindingen op een technisch mankement. In Nederland kampte Picnic al diverse keren met uitgebrande wagentjes. Begin deze maand was het nog raak in Oegstgeest. Eerder waren er onder meer branden in hubs in Almelo en Rotterdam. 

Reactie Picnic
Een woordvoerder van Picnic zegt dat in Bochum één voertuig in brand vloog en dat het vuur vervolgens oversloeg naar andere wagentjes. "De oorzaak van de brand in het voertuig is door zowel de Duitse politie-expert als onze eigen onafhankelijke expert gevonden in de batterijlader. Het ligt dus niet aan de batterij zelf, of aan kortsluiting." De definitieve uitspraak hierover volgt waarschijnlijk over een aantal weken.

De branden in Almelo en Rotterdam waren destijds waarschijnlijk het gevolg van kortsluiting, meldt de woordvoerder. 

Foto: brandweer Bochum

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!