Pasen zorgt voor topdrukte

Het afgelopen Paasweekeinde heeft voor topdrukte gezorgd in de toeristische sector. Dat stelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). In totaal kwamen 900.000 buitenlanders, vooral Duitsers en Britten, naar ons land. Dat zijn er 50.000 meer dan in 2005. Bovendien gingen 400.000 landgenoten in Nederland op vakantie.

Een opvallende trend dit jaar is het feit dat mensen een stuk eerder hun vakantie boekten dan afgelopen jaren, toen mensen de boeking steeds verder uitstelden. Ook zijn de bestedingen per persoon licht gestegen.

Grote attracties als pretparken en dierentuinen deden goede zaken. Zo trok ’s lands grootste pretpark, De Efteling, liefst 47.000 bezoekers. De dagattracties spreken van de beste Pasen sinds jaren. Ook de stad Amsterdam was in trek, de bezettingsgraad van hotelkamers bedroeg liefst 95 procent.

Het traditionele paasuitstapje naar de meubelboulevard had nauwelijks te leiden onder het mooie weer. Alexandrium III in Rotterdam en Villa Arena in Amsterdam trokken zaterdag en maandag samen ongeveer 20.000 bezoekers, iets meer dan in 2005. De Haagse Megastores kregen 18.500 mensen over de vloer, iets minder dan vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!