Hoogvliet: ceo vertrok om persoonlijke redenen

Hoogvliet: ceo vertrok om persoonlijke redenen

Zorgen om de financiële ontwikkeling van supermarktketen Hoogvliet speelden geen rol bij het vertrek van ceo Dave Pieters. Dat melden de directie en de raad van commissarissen in een verklaring.

Ze reageren daarmee op een interview van oprichter en aandeelhouder Leen Hoogvliet met het Noordhollands Dagblad. "De groei was eruit. En in deze branche is groei noodzakelijk", zei de 83-jarige Hoogvliet tegen de krant. "Met die cijfers schreef de laatste directeur zijn eigen ontslagbrief."

De directie en de raad van commissarissen benadrukken dat aan het vertrek van Pieters 'zijn persoonlijke afwegingen ten grondslag' lagen. "Niet meer dan dat." Ze wijzen erop dat de 'financiële performance en de ontwikkeling van de medewerkerstevredenheid' onder leiding van Pieters verbeterden. Ook schrijven ze dat Leen Hoogvliet geen formele stem heeft bij de aanstelling en terugtreding van directieleden.

"Leen Hoogvliet deelt zijn opvattingen en ideeën over de bedrijfsvoering doorgaans intern vanuit zijn rol als aandeelhouder. Dat ware ook in dit geval beter geweest", aldus de directie en de raad van commissarissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!