Jumbo en Getir stoppen samenwerking

Jumbo en Getir stoppen samenwerking

Getir en Jumbo zeggen de samenwerking op die de supermarktketen sinds januari 2022 had met Gorillas. Jumbo focust zich op de eigen verkoop – fysiek en online – en Getir stelt een eigen logistiek netwerk te hebben opgebouwd in Nederland.

Sinds begin 2022 werkten de bedrijven samen. Jumbo leverde producten van A-merken, van het eigen merk en van La Place, aan Gorillas. Klanten van de flitsbezorger konden die vervolgens bestellen via de Gorillas-app. Na de overname werden de producten aan Getir geleverd. 

Hoewel een woordvoerder van Jumbo eind vorig jaar nog aankondigde dat de samenwerking ook na de overname van Gorillas door Getir zou blijven bestaan, wordt deze nu toch stopgezet. 

Jumbo zegt zich te focussen op groei via de eigen kanalen. Ton van Veen zegt dat de samenwerking met de flitsbezorger de nodige lessen hebben opgeleverd. "We werken nu aan minder complexiteit in het bedrijf en concentreren ons op het dagelijks verrassen van onze klanten."

Volgens Getir zorgde de samenwerking met Jumbo – en de belevering door Jumbo aan de city stores – ervoor dat Gorillas zich in Nederland heeft kunnen vestigen. Anders dan Gorillas heeft Getir geïnvesteerd in een eigen dc en is het aantal leveringen aan de stores flink verminderd. “Ook voor Getir is het daarom een logisch moment om de samenwerking te beëindigen”, aldus general manager Florian Brunsting.

Jumbo-familie Van Eerd nam met haar investeringsfonds Mississippi Ventures in maart 2022 een belang in Gorillas. Financiële details werden toen niet gegeven. Door de overname door Getir is er van dat belang geen sprake meer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!