Hallhuber is opnieuw failliet

Hallhuber, het oud-dochterbedrijf van Gerry Weber, heeft een zogenoemde insolventieprocedure onder zelfbestuur aangevraagd. Daarmee probeert het Duitse modemerk de toekomst veilig te stellen. 

Dat melden Duitse media. Het modemerk zou al sinds de coronacrisis in economisch zwaar weer verkeren. Twee jaar geleden kon Hallhuber ook niet aan zijn betaalverplichtingen voldoen, en vroeg toen ook een faillissement aan. 

Via de insolventieprocedure wil het modemerk sneller een investeerder vinden, zodat de toekomst van het bedrijf kan worden veiliggesteld. De rechtbank in München heeft een bewindvoerder aangesteld. Ook zijn er twee externen aangesteld als ceo's. 

In 2019 nam investeerder Robus Capital Management een meerderheidsbelang in Hallhuber, nadat Gerry Weber het van de hand deed als een laatste reddingspoging. Dat mocht niet baten: later dat jaar wordt ook Gerry Weber zelf verkocht aan Robus Capital en Whitebox Advisors. De investeringsmaatschappijen moesten daar wel bijna vijftig miljoen euro voor neerleggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!