Flink bouwt darkstores om naar buurthubs

Flink bouwt darkstores om naar buurthubs

Flitsbezorger Flink gaat zijn zogeheten darkstores ombouwen naar ‘buurthubs’. De locatie in Alkmaar werd als eerste onder handen genomen. 

Met de restyling moeten de stores een stuk aantrekkelijker worden voor de buurt. De zogeheten darkstores, distributielocaties met (in eerste instantie) afgeplakte ramen middenin woonwijken, hebben een slecht imago. Zo zou het bevoorraden en ophalen van boodschappen door koeriers te veel overlast veroorzaken voor omwonenden. 

In de buurthub kunnen klanten ter plekke boodschappen doen via een bestel- en betaalzuil. Het personeel pakt de bestelling binnen een paar minuten in. Omdat er op bezorgkosten wordt bespaard, krijgen klanten in de hub 10 procent korting. 

Daarnaast biedt de buurthub services aan voor het oppompen en plakken van fietsbanden en het ophalen en wegbrengen van pakketjes. Ook is er een AED geplaatst. Flink zegt hiermee in te spelen op de 'behoeften van de omgeving'. 

“Als goede buur zijn we volop in gesprek en contact met de omgeving van onze locaties. We hebben nu per locatie gekeken hoe we een nog beter onderdeel van de buurt kunnen zijn”, zegt Robin Kiesler, managing director van Flink Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!