Supermarktpersoneel krijgt er 10 procent bij

Supermarktpersoneel krijgt er 10 procent bij

Medewerkers van supermarkten krijgen vanaf september definitief een loonsverhoging van 10 procent. Een meerderheid van de CNV-leden (79 procent) stemde in met de nieuwe cao.

"Als wij gaan tekenen, en dat doen we, dan is de cao definitief", zegt een woordvoerder van CNV Vakmensen desgevraagd tegen RetailTrends. Hij reageert daarmee op de uitslag bij vakbond FNV. Daar wees een kleine meerderheid van de leden (57 procent) het eindbod van de werkgevers juist af.

CNV-bestuurder Jacqueline Twerda is blij met het resultaat. "Voor supermarktbegrippen is dit een ongekende loonstijging." Ze vindt het mooi dat er geen staking voor nodig is geweest. "Dat betekent dat de werkgevers goed gekeken hebben naar wat er bijvoorbeeld bij de distributiecentra van Albert Heijn is gebeurd."

Bij vakbond FNV hangt de vlag er dus anders bij. "De meeste leden vinden het eindbod niet goed genoeg", zegt FNV-bestuurder Daniëlle Wiek. "Dus gaan we nu eerst met hen bespreken wat zij verder willen en of er voldoende draagvlak is om de werkgevers met acties weer terug aan de onderhandelingstafel te dwingen."

Leden van de FNV vinden dat de loonsverhoging eerder moet ingaan. Verder willen ze onder meer dat oudere werknemers eerder moeten kunnen stoppen met werken en wordt er volgens hen onvoldoende gedaan tegen de hoge werkdruk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!