"Hebzucht bij nep-Bob de Bouwers"

Hebzucht dreef een Zandvoortse groothandel ertoe om nepversies van Bob de Bouwer, Nijntje en Winnie the Pooh voor echt te verslijten. Dat stelde de officier van justitie gisteren voor de rechtbank in Haarlem, in een rechtszaak tegen de groothandel. Die importeerde honderdduizenden illegale pluchebeesten uit China, en verkocht ze hier met vervalste echtheidscertificaten. Onder meer aan Kruidvat, dat vorig jaar halsoverkop nep-Bob de Bouwers uit de schappen moest halen.

De verdachten wilden volgens de officier profiteren van de naamsbekendheid van bijvoorbeeld Nijntje en Winnie the Pooh. “Namaak is diefstal en een ernstig bedrijf.” Hij eiste daarom zes maanden voorwaardelijk, een boete van 30.000 euro en 40 uur werkstraf. Eerder moesten de verdachten al 100.00 euro schadevergoeding betalen aan de stichting Namaakbestrijding.

Volgens hun raadsman was er echter geen sprake van opzet. “Echt of imitatie, het wordt allemaal in China gemaakt. En het verschil, dat zie je niet.” De uitspraak volgt op 2 mei.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!