Delhaize start nog dit najaar met franchising, ondanks protesten

Delhaize start nog dit najaar met franchising, ondanks protesten

Delhaize begint in België dit jaar nog met het overdragen van winkels aan zelfstandigen. Er lopen gesprekken met vierhonderd overnamekandidaten.

Dit najaar worden de eerste geïntegreerde winkels overgedragen aan zelfstandigen, melden diverse Belgische media. Daarbij komt Delhaize met bijkomende (baan)garanties voor de medewerkers van de supermarkten die worden verzelfstandigd. Ook benadrukt de keten nogmaals de garantie dat de winkels ten minste zullen openblijven tot 2028. Voor iedere winkel is er minstens één overnamekandidaat; voor 90 procent zijn dat er twee. 

Na bijna twee maanden waren er vorige week opnieuw Delhaize-winkels gesloten: in de omgeving van Brussel werd er weer volop actiegevoerd. Dit weekend hield een supermarkt in Antwerpen ook zijn deuren dicht door protesten van medewerkers. Opnieuw riepen vakbonden op tot een langdurige boycot tegenover Delhaize. 

Het plan van Delhaize werd ook besproken tijdens een ondernemersraad eerder deze week, tot ongenoegen van de vakbonden. Zij stapten op. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!