VanMoof failliet verklaard

VanMoof failliet verklaard

VanMoof is failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank. De fietsenfabrikant maakte dat in een interne mail bekend, meldt het FD

In een mail aan het personeel schrijven oprichters Taco en Ties Carlier dat het hen ‘ontzettend spijt’ dat ze het faillissement aan moeten hebben vragen. De aangestelde curatoren onderzoeken een doorstart.

“We begonnen VanMoof 14 jaar geleden met het gekke idee om de wereld te veranderen. De enige reden waardoor dat is gelukt, is door jullie: de honderden toegewijde en loyale mensen die ons hebben geholpen met onze missie”, schrijven de broers aan het personeel. 

Vorige week kreeg het fietsenmerk uitstel van betaling. Alle winkels wereldwijd werden toen gesloten. De afgelopen jaren leed het bedrijf zware verliezen, rond de 80 miljoen euro. Eerder was ook een kapitaalinjectie nodig om het hoofd boven water te houden.  

Het afgelopen jaar heeft het merk verschillende concurrenten benaderd om in het bedrijf te investeren. Zowel de pogingen bij twee grote branchegenoten als buitenlandse investeerders liepen spaak. 

VanMoof had alles in zich om uit te groeien tot een merk van wereldallure. Lees hier hoe VanMoof een zorgenkind werdGeen member? Kijk hier voor de mogelijkheden. 

Reacties 1


Bert Ysfogel 18 jul, 13:26

Die fietsen zijn/waren ontzettend duur, maar volgens de berichten waren ze heel vaak kapot. Waar kochten ze dan hun onderdelen in? Bij de Action?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!