Aldi laat klanten in kassaloze winkel ook zonder app betalen

Aldi laat klanten in kassaloze winkel ook zonder app betalen

Bezoekers van Aldi Shop & Go in Utrecht kunnen hun boodschappen voortaan met een betaaloptie naar keuze afrekenen. Tot nu toe konden klanten er alleen terecht met een aparte app, waarmee ze konden betalen met Apple Pay of een creditcard.

In de testwinkel van Aldi kunnen klanten nu ook met pin of met Google Pay betalen. Bovendien is er geen Aldi Shop & Go-app meer nodig om aankopen te doen. "We hebben ervaren dat sommige klanten niet graag de app wilden downloaden en gebruiken. Nu kan iedereen de winkel in", zegt projectleider Omar Sadaty.

De testwinkel van Aldi werd juli vorig jaar geopend. In de zaak van 370 vierkante meter aan de Lange Viestraat hangen 475 camera's. Die registreren alle bewegingen, zowel van de klanten als van de producten. Er wordt geen gebruikgemaakt van gezichtsherkenning. In- en uitchecken gaat via een QR-code. Per e-mail ontvangen klanten een digitale kassabon.

Doordat klanten er tot februari alleen boodschappen konden doen als ze in het bezit waren van een creditcard, liep het in het eerste halfjaar niet storm in de winkel. Aldi benadrukt dat de supermarkt in de Utrechtse binnenstad een testfiliaal is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!