Delhaize-stakingen gaan door: opnieuw 18 winkels dicht

Delhaize-stakingen gaan door: opnieuw 18 winkels dicht

Supermarkten van Delhaize zijn opnieuw gesloten door stakingsacties van vakbonden. Een maand na de laatste stakingen zijn er opnieuw winkels gesloten in en rond Brussel. 

In totaal zijn 18 van de 22 winkels rondom Brussel dicht, meldt Belgische omroep RTBF. Sinds de vorige acties waarbij eind juni 17 winkels dicht waren, werd er een stakingsverbod in Brussel ingesteld van een maand. Deze liep maandag af, waarna de vakbonden direct hun blokkades hervatten. In de provincie Luik en in Henegouwen is het stakingsverbod nog steeds van kracht. 

Aanleiding voor de stakingen is het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen. Vakbonden zijn bang dat dit banen gaat kosten, en organiseren stakingsacties sinds maart dit jaar. Ondanks de protesten is de supermarktketen voornemens zijn plannen door te zetten. Inmiddels hebben 400 kandidaten zich gemeld als franchisenemers voor de winkels. 

Eind vorige maand riep de Belgische vakbond CNE consumenten op om Delhaize te boycotten, zodat de vestigingen die de keten van de hand wilde doen, onverkoopbaar werden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!