Amerikaanse e-bikespeler wil bod doen op VanMoof

Amerikaanse e-bikespeler wil bod doen op VanMoof

E-bikebedrijf Micromobility.com, het moederbedrijf van onder andere Segway, bereidt een officieel bod voor op het failliete VanMoof. Het eerste 'non-binding offer' werd naar eigen zeggen positief ontvangen. 

Met een officieel bod mengt Micromobolity zich als eerste kandidaat in de overnamestrijd van VanMoof. Het bedrijf geeft geen verdere financiële details, wegens de 'omvang' van het bod. 

Micromobility ziet met de overname van VanMoof kansen zijn merkenportfolio uit te breiden. Het bedrijf, ooit begonnen met de Italiaanse e-scooters van Helbiz, heeft in totaal zes merken onder zijn vleugels. De 'sterke merkreputatie' en innovatieve technologie zijn daar een goede aanvulling op, aldus het bedrijf.

Een week geleden meldden de curatoren dat er gesprekken worden gevoerd met serieuze gegadigden. De namen van fietsenbedrijven Giant en Trek circuleerden toen, net als die van het Duitse Mahle. 

 VanMoof werd twee weken geleden failliet verklaard. Het bedrijf leed al jaren zware verliezen en had uiteindelijk geen geld meer om de activiteiten voort te zetten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!