Amac groeit door, onlineverkopen dalen

Amac groeit door, onlineverkopen dalen

Apple-verkoper Amac heeft het afgelopen gebroken boekjaar een omzet van 233 miljoen euro geboekt. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder.

De operationele winst (ebitda) van Amac komt uit op 5 miljoen euro. Onderaan de streep staat een winst van 2,3 miljoen. Amac groeide vooral door de verkoop van iPhones. Die productgroep noteerde 27 procent meer omzet. Ook de Apple Watch deed het goed, terwijl er juist minder Macs en iPads verkocht werden dan een jaar eerder.

De omzetgroei van Amac is aan de consumentenkant volledig afkomstig van de fysieke winkels. Daar gaven klanten 17 miljoen euro meer uit dan een jaar eerder. In de webshop verkocht Amac juist voor 8 miljoen minder. Daarnaast groeide de omzet die Amac uit de zakelijke markt en het onderwijs haalt met 9 procent.

Amac opende eind vorig jaar in Breda een eerste vestiging volgens het nieuwe Apple Premium Partner-concept. Die vernieuwing leidt naar eigen zeggen tot meer omzet. In juni ging ook de nieuwe winkel in Den Bosch open in dit nieuwe format en de komende jaren volgen er meer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!