BCC sluit groot deel winkels om veiligheid

De meeste winkels van BCC waren donderdag gesloten. Nadat bekend werd dat de elektronicaketen financiële problemen heeft ontstonden onveilige situaties voor personeel, zegt ceo Caspar Klinkhamer tegen NU.nl.

Klinkhamer spreekt van ‘onvriendelijke, soms bedreigende situaties’, bijvoorbeeld nadat klanten te horen kregen dat er geen retouren meer worden aangenomen. Volgens RTL Nieuws waren 42 van de 55 vestigingen donderdag dicht. BCC wil nu eerst beveiligers inhuren waar nodig en zal dan geleidelijk weer vestigingen openen. Maandag moeten overal waar dat nodig is beveiligers zijn.

BCC heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd. Volgens eigenaar Michiel Witteveen klopt het verdienmodel van de elektronicaformule niet meer. De marges zijn de laag en de retailer heeft een flinke belastingschuld. Bewindvoerders bekijken nu de toekomstmogelijkheden.
 

Reacties 3


ikke weet het 15 sep, 09:50

Met alle faillissementen zou ik als consument ook boos worden als ik een tegoed/cadeaubon of een reparatie heb.
Kijk eens hoeveel mensen al het schip in zijn gegaan met cadeaubonnen c.q. reperaties V&D , Intertoys , van Moof en ga o maar door.

Ik zou dan ook direct naar de winkel gaan, maar zonder geweld, daar ben ik tegen, en met geweld bereik je weinig tot niets.


James Cooper 15 sep, 11:03

Wat een bizarre egoïstische wereld als je je personeel moet beveiligen tegen ontevreden klanten. Het personeel zelf is wel het grootste slachtoffer, die zijn hun baan kwijt.


Hekkie De Boer 15 sep, 11:23

Helaas deze Winkel had geen meerwaarde meer in het winkellandschap van Nederland.
Succes voor de medewerkers bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!